Бързи тестове на 16 производители ще се признават у нас. Това

...
Бързи тестове на 16 производители ще се признават у нас. Това
Коментари Харесай

България ще признава бързите тестове на 16 производители

Бързи проби на 16 производители ще се признават у нас. Това съобщи в ефира на основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. 

" Този лист е направен от Европейски Съюз, чака се през днешния ден да бъде оповестен. Той е належащ, тъй като се сблъскахме с неточни проби. Именно това и ще е едно от изискванията за пътешестване и влизане на туристи у нас. Другите две ще са негативен PCR-тест или документ за завършена имунизация ", посочи доц. Кунчев. 

По думите му, с тези условия и имунизираните чиновници в туристическия бранш, които ще са ваксинирани евентуално до края на май, България ще стане сигурна дестинация.

" Не планираме наложителна имунизация в никоя сфера. Няма и по какъв начин това да е изискване за назначение на работа, по-скоро да се направи в границите на незадължителния темперамент - да се ваксинират чиновници в старческите домове да вземем за пример. Изпратил съм такова писмо до министър на труда и обществената политика ", изясни основният държавен здравен контрольор. 

У нас междинната заболеваемост е 350 и вървим надолу. " Трябва да запазим тази наклонност и по тази причина молбата ми е по празниците хората да съблюдават ограниченията и да не прекаляват на никое място. Трябва да търсим салдото - да сме конкурентоспособни и да не поемаме опасности да внасяме всевъзможни варианти ", добави доцент Кунчев. Относно новия индийски вариант той съобщи, че към този момент е дребна вероятността да е у нас. 

Главният държавен здравен контрольор изясни, че се приготвя заповед, в която да бъдат записани три условия за влизане в страната ни. " Това са документ за имунизация с минали 14 дни от завършването ѝ, документ за прекарана зараза и негативен PCR или антигенен тест. Това са трите правила, които обезпечават достъп до страната. Вероятно тези правила ще влязат в действие от през днешния ден, в случай че успеем да издадем заповедта. Ще се опитаме през днешния ден това да стане факт. Имаме и протокол от предходната година за зимния туристически сезон, в този момент ще изготвим още веднъж ", сподели още той. 

Кунчев разяснява и решението да се употребява имунизацията на " Янсен " у нас. " Един случай със странични резултати на 1 милион е регистриран при имунизацията на и това е повода тя да се позволи за потребление у нас без ограничавания ", изясни той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР